După mai bine de doi ani de când pe site-ul oficial Tesla a apărut informația că în România urmează să fie instalate trei superchargere în Craiova, București și Brăila, a venit în sfârșit și confirmarea pe Twitter de la Elon Musk că acestea vor fi lansate în 2019.

Vestea a fost primită cu foarte mult entuziasm din partea tuturor publicațiilor și site-urilor din România, acestea întrecându-se în titluri dintre cele mai senzaționaliste. Din păcate însă, Elon Musk nu a confirmat și deschiderea unei reprezentanțe oficiale Tesla în România, condiție de bază pentru acordărea subvenției de 10.000 EUR din partea statului la achiziția unui autovehicul electric. Ca atare va trebui să mai așteptăm un pic până vom putea cumpăra Modelul 3 la un preț mai convenabil decât cel de listă. 

Dar ce se aude despre Cluj, Timișoara, Bacău, Constanța?

Dacă analizăm harta stațiilor de încărcare de pe tesla.com, putem lesne observa strategia constructorului american de expansiune. Tesla caută să acopere zone cât mai extinse și să genereze culoare de legătură între cât mai multe țări. Odată bifate aceste prime puncte cheie, putem intui că nu va dura foarte mult până când Teala se va apuca să instaleze Superchargere de-a lungul celor mai frecventate rute interne din România. Părerea mea este că până în 2022 România va fi acoperită în proporție de 60-80% de o rețea de Superchargere aflate la distanțe nu mai mari de 100 Km unul de altul.

Când credeți că se va deschide o reprezentanță Tesla în România?

Este o întrebare la care suntem cu toții nerăbdători să aflăm răspunsul. Până atunci însă, cred că cel mai important lucru pe care putem să-l facem este să ne implicăm activ în educarea publicului din România despre beneficiile tranziției la mobilitatea electrică. Iar când Tesla își va face intrarea în România, sunt convins că va fi asaltat de un număr impresionant de comenzi.