Anul 2019 începe bine pentru cei care vor să investească în sectorul EV. Și nu, nu vorbim de Norvegia sau de Michigan, ci chiar de Capitala României și de un program care ar putea favoriza creșterea pieței de mașini electrice din România. Vestea bună vine de la Consiliul General al Municipiului București, care a aprobat un program de vouchere extrem de interesant pentru cei care vor să se implice în dezvoltarea infrastructurii de încărcare pentru EV.

Vouchere pentru înființarea de stații de reîncărcare EV în București

‘’Programul de stimulare a înfiinţării staţiilor de reîncărcare rapidă pentru vehicule electrice si electrice hibrid plug-in, prin acordarea de vouchere’’ va pune la dispoziție la dispoziție 500 de vouchere în valoare de 10.000 lei fiecare.

Acestea sunt destinate personelor fizice sau juridice, persoane care dețin benzinării/clădiri de birouri/ magazine/unități de cazare și vor să înființeze stații de reîncărcare rapidă pentru mașini electrice și mașini elctrice hibrid. Banii pentru acest proiect vor veni din bugetul Primăriei Capitalei, care începe să ia în serios EV-ul și mașinile electrice.

Regulamentul acestui program  va fi elaborat de mai multe direcții din cadrul Municipalității. Vorbim despre  Direcția de Mediu, Direcția Transporturi, Direcţia Juridică şi Direcţia Generală Economică, iar decizia finală aparține primarului general, Gabriela Firea.

Program bun pentru mașinile electrice

Din proiectul de hotărâre adoptat al acestui program am aflat că Primăria Capitalei dorește să lucreze îndeaproape cu oamenii de afaceri din oraș în vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon din București.

Aceste stații sunt parte integrantă a acestei strategii. Ideea le-a venit consilieirilor municipali în prelungirea unui program demarat în 2017. Atunci, Primăria își propusese să instaleze 30 de module de staţii de încărcare electrice până la finele lui 2018.

E important de văzut în ce măsură agenții economici vor vedea în varianta propusă de Primărie o oportunitate de dezvoltare a afacerilor pe care le conduc. De asemenea, e interesant să vedem și dacă mașinile electrice vor lua avânt și în țara noastră în 2019 și 2020. Echipa EV va urmări trendul în anii ce urmează.

Ne amintim și de faptul că primarul Capitalei spunea la sfârșitului anului trecut că în România sunt înmatriculate doar 1.600 de mașini electrice, dintre care 900 în București.

Sursă: Hotnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here