O veste bună vine de peste Ocean, din America, unde constructorul german Volkswagen va investi o sumă foarte mare (800 de milioane de dolari) în construcția unei noi mașini electrice. EV-ul va fi realizat la fabrica din Chattanooga, Tennessee, în ceea ce reprezintă un pas important din strategia de trecere la realizarea de vehicule fără emisii poluante.

Date privind proiectul EV al nemților

Informația a fost dată publicității, luni, 13 ianurie 2019, de oficiliatăți ale VW, în cadrul  North American International Auto Show, salon auto găzduit de orașul Detroit, din Michigan (stat american despre care am mai vorbit în cadrul articolelelor noastre). La anunțul făcut de compania germană a fost prezent și guvernatorul statului american Tennessee, Bill Haslam.

Noul proiect aduce și 1.000 de noi locuri de muncă în fabrica de la Chattanooga, urmând a începe în 2022. Mai mult, până la sfârșitul anului 2019, constructorul german va fi investit deja 2.3 miliarde de dolari în fabrica din Chattanooga, Tennessee.

În prezent, aici se produc modelele Atlas SUV și Passat Sedan. De asemenea, tot aici, în 2019, se va construi și modelul Atlas Cross Sport, o versiune cu cinci locuri a modelului Atlas.

Scandalul din 2015 & Donald Trump

De asemenea, știm că primul vehicul electric pe care VW îl va produce va fi gata în 2020 și se va numi ID Crozz SUV. Nu am găsit o legătură implicită între fabrica din Chattanooga și acest model, dar pot fi șanse ca la un moment dat acest vehicul electric să fie produs și în Statele Unite ale Americii.

Există informații, neconfirmate în totalitate, că președintele Statelor Unite, Donald Trump, ar fi făcut presiuni asupra producătorilor auto germani să crească investițiile pe pământ american. Să fie vreo legătură între presupusa ingerință a politicianului și scandalul referitor la emisiile de oxizi de azot din 2015, scandal în care a fost implicat în principal producătorul originar din Wolfsburg? Poate vom afla la un moment dat.

Planurile EV ale Volkswagen pentru anii următori

Constructorul german deschide prima fabrică dedicată exclusiv vehiculelor electrice în orașul german Zwickau, oraș din landul Saxonia. Acolo, producția mașinilor cu șasiu electric modular (MEB) va demara la finele anului 2019.

Pentru cine nu știe, MEB reprezintă pentru VW o componentă de bază a EV-urilor sale, componentă care urmează să consolideze toate piesele de control electronic. O consecință importantă va fi și reducerea numărul de microprocesoare per vehicul.

Alte planuri ale nemților spun că Volkswagen va fabrica EV-uri și în China (fabricile din Anting și Foshan), dar și în alte două orașe din Germania. Este vorba de Emden și Hanovra.

Oficialii companiei și-au propus vânzarea a 150.000 de EV până în 2020, în timp ce 2025 este văzut ca un reper important pentru Volkswagen, germanii dorind să atingă cifra de un milion de unități vândute în ceea ce privește mașinile electrice.

Surse: Tennessean.com, News.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here