Știrile din zona de EV nu vin doar din regiunea municipalităților care cumpără autobuze electrice sau doar din zona țărilor unde interesul pentru acest tip de mașină este în creștere. Nu ne interesează doar producătorii care decid să-și crească investițiile pentru producerea de baterii, ci și business-uri care afirmă că e momentul să facă un pas serios pentru protecția mediului și pentru tranziția spre zero emisii.

Despre o astfel de afacere este vorba și astăzi. Filiala americană a DHL a anunțat la începutul lunii februarie că va introduce pe tărâm american o nouă flotă de mașini utilitare electrice pe parcursul anului 2019. Numărul acestora va fi de 63, urmând a se alătura celorlalte 30 de dubițe electrice din zona San Francisco Bay Area.

Planul de acțiune EV al DHL

DHL Statele Unite va achiziționa mașinile electrice de la Workhouse, companie din statul american Ohio. Aceștia vor livra produsul NGEN-1000 companiei de curierat. Producția modelului a început în 2017, iar mașina poate funcționa între două cicluri de reîncărcare până la 160 de kilometri (o autonomie de 100 de mile poate să fie rentabilă chiar și cu un sistem de încărcătoare rapide aflat în plină expansiune pe piața americană).

NGEN-1000 se prezintă sub forma a patru modele pentru transportul mărfii, însă DHL a optat doar pentru mașinile utilitare cu capacitatea cea mai mare. Aceasta are aproximativ 28 de metri cubi

CEO-ul DHL Express USA, Greg Hewitt, afirmă că 30% din noua flotă a companiei pe teritoriul nord-american va consta în vehicule ce funcționează pe combustibil alternativ. El este încântat de cât mult pot ajuta noile tehnologii (inclusiv EV) dezvoltarea industriei de logistică.

DHL, planuri mărețe cu zero emisii

Compania DHL deja produce (în parteneriat cu gigantul auto Ford) un scuter electric destinat pieței europene de curierat. Work XL (realizat la Köln) are la bază modelul Ford Transit și dorește să ajungă la 1.000 de uități vândute într-un timp cât mai scurt.

Planurile DHL mai cuprind până 2025 aducerea primului și ultimului kilometru de livrare la un 70% transport curat, iar pentru 2050 atingerea obiectivului de zero emisii nete. Să vedem dacă ținta va fi sau nu atinsă și dacă exemplul DHL va fi urmat și de alte firme de curierat din Europa sau Statele Unite.

Sursa: electrek.co

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here