Shell, unul dintre cei mari grupuri energetice din lume, a achiziționat compania americană de software Greenlots, companie ce activează în zona dezvoltare a tehnologiei pentru încărcătoare EV, dar și în zona de soft pentru manangementul energiei.  Tranzacția va implica doar piața nord-americană și reprezintă un pas extrem de important atât pentru Shell New Energies US LLC, cât și pentru fima cu sediul central în Los Angeles, California. Prin acest acord, Greenlots devine portavocea tehnologică pentru mobilitatea electrică pe care Shell o dezvoltă pe pământ nord-american în ultimii ani.

Un parteneriat EV pentru misiunea zero-emisii

Shell și Greenlots vor dezvolta împreună la scară largă aplicații software și servicii în scopul creării unei infrastructuri inteligente de tarifare pentru stațiile de încărcare, dar și integrarea sistemelor EV cu resurse de energie avansată, precum energie solară, energie eoliană. Vor fi avute în vedere chiar și modalități moderne de stocare a energiei.

Brett Hauser, CEO la Greenlots, consideră parteneriatul cu Shell un pas important pentru ambele companii. Acesta vede o modificare aproape seismică în următorii ani în ceea ce privește modul în care se va desfășura transportul de persoane și de bunuri de larg consum. Tot Hauser privește  electrificarea ca pe o experiență ce va deveni mai conectată, mai autonomă, dar și mai personalizată.

Greenlots vine cu tehnologia, în timp ce Shell își va aduce aportul prin resurse, pondere și influență la nivel global. Bret Hauser mai spune că mixul celor două entități va accelera tranziția către un viitor ecosistem mobil mai sigur, mai curat și mult mai accesibil.

Ce spune Shell despre această mutare și cum va lucra Greenlots în continuare

Mark Gainsborough, vicepreședinte executiv al New Energies din Shell, nu poate neglija dorința de evoluție a fiecărui client al companiei în materie de mobilitate. Shell dorește să pună la dispoziția partenerilor săi un set variat și alternativ de surse de energie (inclusiv opțiuni pentru mașinile electrice).

Parteneriatul cu Greenlots s-a născut din dorința de a transforma încărcarea EV-urilor într-o activitate mai accesibilă și mai atractivă pentru comunități, mediu de afaceri, dar și pentru serviciile de utilitate publică. Având sprijinul Shell, Greenlots își va intensifica eforturile de creștere și de expansiune pentru a veni în întâmpinarea constructorilor de mașini, dar și a șoferilor din întreaga lume.

Câteva cuvinte despre cei doi actori implicați în tranzacție

E bine de știut faptul că Greenlots își va păstra identitatea de brand, cât și echipa de conducere echipă care i-a plasat atât de sus pe piața de software EV din America de Nord. Până în prezent, compania din Los Angeles a dezvoltat proiecte ambițioase în 13 țări ale lumii, printre care și Singapore.

Pe de altă parte, Shell a intrat în zona EV în 2016, pornind în această direcție cu divizia Shell New Energies. Focusul lor are în vedere două ramuri principale: tipuri noi de combustibili pentru transport (biocombustibili și hidrogen), dar și energia implicată în aproape fiecare etapă a procesului. De la generarea de electricitate, la cumpărarea și vânzarea acesteia și până la furnizarea direct către clientul final.

În plus, Shell acordă energiei electrice un rol important în dezvoltarea businessului propriu. Divizia New Energies vrea să se extindă pe mai multe piețe adiacente mașinilor electrice, cum este și cazul pieței de încărcătoare EV, și ar putea cheltui în acst sens între 1 și 2 miliarde de dolari SUA până în 2020.

Recent, o altă companie a făcut pași importanți în SUA pe teritoriul EV. Este vorba de DHL, care va adăuga flotei existente în 2019 câteva dubițe electrice.    

Sursa: greenlots.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here