Știm cu toții cât este de cool să cumperi mobilă de la Ikea sau, dacă nu mobilă, măcar accesorii sau lampadare în stil minimalist. Însă nu auziserăm până acum prea lucruri care să lege fenomenul EV/zero-emisii de producătorul originar din Suedia. Cu toate acestea, vestea pe care o redăm în continuare are darul să ne bucure foarte mult pe noi, membrii comunității EV România. Ikea își propune ca până în 2020 toate livrările la domiciliu din interiorul orașelor Amsterdam, Los Angeles, Paris, New York și Shanghai să fie realizate cu vehicule electrice sau cu mașini cu zero emisii.

Planul de bătaie al IKEA în lupta cu emisiile poluante

Această mișcare va însemna pentru cel mai mare retailer de mobilă din lume aducerea procentului de transporturi cu zero emisii la 25% din total la nivelul anului 2020. Vorbim de drumul către consumatorul final. Mai mult, planurile IKEA nu se opresc aici. Până în 2025, compania suedeză dorește ca ultima milă a fiecărei livrări să fie efectuată cu mașini electrice sau cu vehicule cu zero emisii. Dorințele celor de la Ikea sunt în concordanță cu conținutul Acordului de la Paris privind schimbările climatice (semnat în 12 decembrie 2015).

ev amsterdam ikea
sursa foto: fleeteurope.com

Jesper Brodin, CEO al IKEA Group, consideră că afacerea trebuie dezvoltată în continuare într-o manieră sustenabilă, ceea ce face din trecerea spre EV pasul organic de care retailerul are nevoie. IKEA Group reprezintă cel mai important francizat al deținătorului brandului Inter IKEA. IKEA Group deține 366 de magazine pe 30 de piețe diferite.

Contextul mai larg – IKEA implicată deja în trendul EV100

Această informație vine la numai un an după ce IKEA Group se alăturase proiectului EV100, o inițiativă lăudabilă marca The Climate Group. Acest proiect își propune să facă până în 2030 tranziția către mașinile electrice, în condițiile în care transporturile contribuie în prezent cu 23% din cuantumul de gaze cu efect de seră la nivel mondial. Alte nume importante semnatare ale actului EV100 sunt: Bank of America, DEUTSCHE POST DHL Group, E.ON, HP INC., Schenker AG, Unilever sau Wipro Limited.

Să sperăm că IKEA va lărgi lista orașelor unde va transporta marfă cu autovehicule nepoluante, Amsterdam, New York, Paris, Los Angeles și Shanghai doar dând tonul acestui demers lăudabil.

Sursa: www.ikea.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here