În general, dacă vorbim despre mașini electrice, pe buzele celor mai mulți dintre noi va fi producătorul american Tesla, originar din Silicon Valley. Vor mai fi câțiva care vor putea să numească modelul Leaf al japonezilor de la Nissan, dar lucrurile la nivel macro se vor opri aici. Astfel că știrea următoare va părea surprinzătoare pentru majoritatea celor care se pun acum la punct cu tehnologiile EV și cu mașinile cu zero emisii.

Bulgarii de la Sin Cars, producător de mașini ce aleargă în cursele GT4 (campionat european de turisme), a lansat în toamna anului trecut la Bursa din Sofia o ofertă publică pentru obținerea de finanțare a unui vehicul electric. Valoarea proiectului este de aproape 12 milioane de dolari. Informația a fost oferită de portalul american de știri Bloomberg.

Planurile bulgarilor

În acest moment, Sin Cars produce două modele de mașină de curse, care au ca rivale modelele unor producători renumiți precum Porsche, Aston Martin sau Maserati. Modelul principal al bulgarilor se numește Sin R1și funcționează cu un propulsor de 6,2 litri aspirat, producând 450 CP.

Referindu-se la EV-uri, directorul companiei Sin Cars, Rosen Deskalov, a dezvăluit o parte din planul vecinilor de la sud de Dunăre. Ei doresc proiectarea și construcția unui autovehicul electric mic, pentru oraș, urmând a fi folosit în servicii de livrare, pentru taxi, dar și pentru transport urban.

Bulgarii atacă curajos piața EV

sin cars ev bulgaria
sursa: wikipedia bulgaria

Managerul de la Sin Cars anticipează și momentul în care centrele marilor metropole nu vor mai permite accesul  mașinilor cu motoare de tip diesel. Și lucrurile nu se opresc aici. Rosen Deskalov a mai afirmat și faptul că compania sa dorește să investească 40% din profit în construirea unui fabrici de EV-uri. Să fie acesta un declic important pentru piața de încărcătoare din regiune?

În prezent, Sin Cars realizează circa 50 de vehicule de curse în fiecare an. Deși poate părea ireal, aceasta nu e neapărat prima inițiativă EV de la sud de Dunăre. Alieno Arcanum reprezintă primul hypercar bulgăresc 100% electric.

 Sursa: auto-bild.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here