Aici, pe site-ul EV.ro, vorbim constant despre avansul tehnologic incredibil pe care îl presupun mașinile electrice și toate industriile care se dezvoltă datorită acestui fenomen în continuă creștere. Dacă în acest moment există probleme cu dimensiunea rețelei de încărcătoare pentru BEV-uri și în țări care au adoptat de timpuriu această tehnologie (sunt state americane care pregătesc strategii pentru rețele complexe de încărcătoare, exemplul Michiganului fiind unul grăitor), nu are rost să vorbim despre ce se întâmplă de exemplu în București, unde Primăria se laudă cu inaugurarea a șapte stații de încărcare în cartierul Berceni.

Și acum vine informația care poate mira pe cei care nu sunt neapărat la curent cu ce se întâmplă în lumea EV. Constructorul suedez de mașini Volvo se gândește să dezvolte o tehnologie ce va duce la încărcarea wireless a vehiculelor electrice. În sensul acesta, în luna ianuarie a acestui an, subsidiara Volvo Group Venture Capital AB a vorbit despre o investiție serioasă în firma americană Momentum Dynamics. Compania din State chiar se preocupă de ceva timp de încărcarea wireless pentru industria de automobile și de transporturi.

Cum ar funcționa inovatoarele încărcătoare wireless

Volvo susține că Momentum Dynamics poate furniza stații de încărcare wireless cu o capacitate instalată de până la 300 de kW. Și nu vorbim doar de încărcarea autoturismelor, ci de un spectru mult mai larg. Camioanele electrice, autobuzele electrice și chiar echipamentele industriale electrice se pot bucura de benficiile acestei tehnologii. Volvo nu a vrut să facă publică suma pe care o vor investi în dezvoltarea acestei tehnologii revoluționare.

Momentum Dynamics, companie având sediul central în Malvern, Pennsylvania, are în derulare mai multe proiecte pilot desfășurate pe teritoriul bătrânului continent, dar și Statele Unite. Mai mulți producători de autoturisme (printre care și Volvo), autobuze, trenuri și camioane s-au arătat deja interesați de activitatea celor de la Momentum. Să vedem dacă wirelessul va deveni un hit masiv în perioada următoare. Între timp, echipa EV stă cu ochii pe tot ce mișcă relevant în industrie.

Sursa: cars.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here