Începem luna Mărțișorului cu o veste bună chiar de la Elon Musk, CEO-ul Tesla. Compania lansează în sfârșit Modelul 3 în varianta standard, la incredibilul preț de 35.000 de dolari, ducând astfel la bun sfârșit planul secret al antreprenorului, plan ce datează încă din 2006. Tesla realizează în prezent diferite variante pentru Modelul 3, acestea fiind disponibile cu noi versiuni pentru interiorul mașinii.

sursa: Electrek.co

Anunțul care va schimba piața EV

Cunoscătorii domeniului EV au anticipat cumva anunțul pe care l-a făcut Musk, acesta din urmă pregătind terenul cu o săptămână înainte prin diferite semnale date pe rețelele sociale. În 2018, Tesla a lansat în mod gradual versiuni mai ieftine ale Modelului 3, dar compania nu reușise să ducă prețul de pornire pentru varianta basic la valoarea de 35.000 de USD.

EV.ro a mai vorbit despre planurile lui Musk în această direcție și în alte articole. 28 februarie 2019 devine o zi istorică pentru tot ce înseamnă mașină electrică la nivel mondial. În această zi, Tesla a trimis mailuri către magazinele sale de retail, informându-le că pot primi deja comenzi pentru Modelul 3 cotat la 35.000 de dolari, livrările urmând a fi onorate începând cu luna aprilie.

Mai mult, Elon Musk dorește să se orienteze exclusiv pe vânzarea online a modelelor produse de Tesla, acesta fiind unul dintre motivele pentru care compania a reușit să ducă prețul Modelului 3 standard la doar 35.000 de dolari. Va fi nevoie de aproximativ un minut pentru plasarea online a comenzii pentru achiziționarea unui model de Tesla. Deocamdată, acest lucru este posibil pentru piața nord-americană.

Ce se știe până acum despre Tesla Model 3 de 35.000 de dolari

elon musk ev twitter

Conform Electrek.co, o autoritate jurnalistică în tot ceea ce înseamnă EV la nivel mondial, Modelul 3 la noul preț va oferi un interior standard, un kit de acumulator (baterie electrică) standard ce permite atingerea unei viteze de top de aproape 210 km/h (130 mile/h). De asemenea, autonomia mașinii ajunge până la 350 de kilometri.

În ceea ce privește partea logistică, Musk consideră că Modelul 3 de 35.000 de dolari va ajunge în Europa într-un interval de timp cuprins între trei și sase luni de zile. Aceasta nu e singura informație importantă pe care Tesla lui Musk a oferit-o în ultima vreme.

Sistemul Autopilot, un proiect extrem de ambițios al companiei costă acum 3.000 de dolari la instalarea în fabrică sau 4.000 dacă se adaugă  mai târziu. Acest sistem autopilot vine cu funcțiile Autosteer şi Traffic Aware Cruise Control, despre care vom vorbi în articolele viitoare.

Modelul 3 Standard Range Plus – pentru câteva beneficii suplimentare

În afară de mașina electrică de 35.000 de dolari, Tesla a mai anunțat și o soră mai mare a acesteia, numită Standard Range Plus, care vine cu câteva atuuri. Autonomia crește la 386 de kilometri, viteza de top la 225km/h, iar accelerarea până la viteza de 97 km/h se face în doar 5,3 secunde. Prețul ajunge de la 35.000 la 37.000 de dolari în cazul Standard Range Plus de la Tesla.

Sursa: Electrek.co

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here