Dacă vestea bună oferită de Tesla și de Elon Musk nu a fost de ajuns pentru debutul primăverii, astăzi venim cu o informație proaspătă de pe tărâm european, mai precis din Germania. Industria auto din această țară urmează să investească 40 de miliarde de euro (45 de miliarde de dolari) în dezvoltarea și producerea de mașini electrice în următorii trei ani.

EV Germania BMW i4
Sursa: Electrek.co

Astfel se dorește triplarea EV-urilor disponibile pentru piață și pentru autostrăzile din această țară. Informația a ajuns în spațiul public datorită lui Bernhard Mattes, președintele German Association of the Automotive Industry (VDA, Asociația Germană a Industriei de Automobile).

Ecuația EV germană are mai multe necunoscute

Declarația a fost oferită presei sâmbătă, 2 martie 2019,  cu puține zile înainte de deschiderea Salonului Auto de la Geneva. Planul nemților este crucial pentru atingerea obiectivelor ambițioase ale Uniunii Europene (reducerea emisiilor de dioxid de carbon).

De asemenea, investițiile de 40 de miliarde de dolari luate în mod izolat, fără dezvoltarea unei infrastructuri de încărcătoare pentru acumulatori, nu ar putea deveni profitabile pentru jucătorii de pe piața de automobile. Tot Bernhard Mattes a vorbit și despre necesitatea unor reglementări clare în materie de EV la nivelul Comunității Europene.

Dificultățile cu care se confruntă industria de mașini electrice din Europa

încărcător EV

Presiunea asupra constructorilor de mașini este încă mare, deoarece consumatorii nu sunt încă foarte convinși (sau total pregătiți) să treacă de la mașina cu combustibil fosil la cea cu acumulator electric.

Această nehotărâre aduce pierderi economice substanțiale pentru constructorii care au îmbrățișat modelul EV. Cauzele pentru creșterea lentă a vânzărilor de mașini electrice se cunosc destul de bine: prețuri încă ridicate la majoritatea modelelor disponibile, cât și infrastructura de încărcătoare încă insuficient dezvoltată.

Ce urmează

Germania se poate lăuda deja cu modele electrice produse de Volkswagen, Daimler și BMW. Numărul acestora ar putea ajunge la 100 în următorii trei ani, iar oficialul VDA consideră că e nevoie de stimulente și mai multe pentru ca șoferii să ia în serios vehiculele electrice. De asemenea, Bernhard Mattes încurajează și parteneriatele între rivalii tradiționali, pentru a transfiorma piața EV într-un concurent serios pentru mașinile pe combustibil fosil.

Deja Daimler și BMW au anunțat că vor colabora penru realizarea unei mașini cu pilot automat, în timp ce Volkswagen și Ford Motor vor lucra împreună pentru a produce mașini utilitare.

Sursa: Bloomberg

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here