Nu toată lumea este la fel de entuziasmată de mașinile electrice precum suntem noi. Nu toată lumea are încredere în viitorul BEV-urilor. Cum britanicii sunt încă indeciși cu privire la oportunitatea de a cumpăra un autovehicul hibrid sau electric, nici constructorii din această țară nu sunt cu mult mai optimiști. Spre exemplu Bentley, un producător cu tradiție (compania s-a lansat în 1919) nu crede în viitorul mașinilor electrice, dar nu abandonează lupta cu zero emisii. Ei caută soluții în altă parte, de pildă tehnologia celulelor de hidrogen ar putea fi o abordare a problemei pentru Bentley.

Cum privește Bentley situația actuală a pieței de EV-uri

Oficialii companiei sunt descurajați de nivelul la care au ajuns acumulatorii de electrice în acest moment, fapt ce îi face să se orienteze spre alte soluții. Bentley vede în varianta fuel-cell o zonă de dezvoltare importantă pentru viitorul mai apropiat sau mai îndepărtat al mașinilor. Britanicii au investit deja într-un model hibrid cu încărcare la priză. Este vorba de modelul de SUV Bentayga. Totuși, semnalele din piață nu îi conving pe investitorii din companie să meargă spre proiectarea și construcția unui model 100% electric.

celule hidrogen vs EV

Directorul Departamentului de Inginerie de la Bentley a declarat recent că sunt mai multe opțiuni în ceea ce privește producerea de mașini fără emisii poluante, dar că modelul cu acumulator nu este neapărat cea mai bună cale de urmat. Werner Tietz, oficialul Bentley, mai consideră că tehnologia fuel-cell (tehnologia celulelor de hidrogen) ar putea intra în practică undeva peste vreo 10 ani. Această informație schimbă puțin dinamica jocului, dinamică la care Bentley se raliase constructorul din Marea Britanie la finalul anului 2018.

Atunci, Bentley anunțase căă ia în calcul până în 2025 lansarea unui model 100% electric (un EV ca la carte cum s-ar spune), mașina urmând  ai realizată pe platforma celor de la Volkswagen. Această platformă poartă numele de Premium Platform Electric (PPE).

Sursa: Automarket.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here