Am tot vorbit în articolele noastre despre impactul uriaș pe care îl are dezvoltarea rețelei de încărcătoare rapide pentru bunul mers al fenomenului EV. Un model în lucru, la care ne-am uitat cu atenție la începutul lui 2019, a fost reprezentat de proiectul din statul american Michigan.

Dar acesta nu este singurtul plan interesant în materie de încărcătoare. Între timp, doi giganți (KIA și Amazon) vor lucra împreună pentru simplificarea instalării încărcătoarelor direct la client acasă. Cele două companii vor să elimine, pas cu pas, impedimentele cu care se confruntă viitorii posesori de EV-uri.

KIA devine al doilea constructor de automobile care face echipă cu Amazon în vederea simplificării procedurii de instalare a încărcătoarelor la domiciliu pentru clienții care achiziționează mașini electrice. Primul producător care a făcut acest pas a fost Audi, constructorul german. Parteneriatul era semnat în 2018 și intenționa să simplifice și să încurajeze cît mai mulți oameni să se alăture revoluției mașinilor electrice.

Ce presupune parteneriatul KIA/Amazon

Clienții care vor achiziționa mașini electrice KIA (de exemplu modelul Niro EV) pot alege să-și instaleze stații de încărcare chiar la ei acasă. Pentru a rezolva problema tehnică (instalarea propriu-zisă), cumpărătorul va putea programa prin serviciul Amazon Home Services o vizită a unui electrician licențiat direct la domiciliu. Amazon lucrează cu rețele de electricieni în funcție de oraș/regiune.

incarcator EV Bosch
sursa: matthijs.hoekstraonline.net

Simplificarea procedurii ar putea duce la creșterea încă și mai mult a popularității mașinilor electrice. Cu un singur apel (mail, chatbox sau telefon), vei rezolva problema încărcării acumulatorului tău de la EV-ul KIA. Nu vor exista costuri suplimentare de la subcontractori și nici nu vei avea nevoie de autorizații de construcție de la autoritățile locale. Trei pași simpli: cumperi mașina de la KIA, suni la Amazon și electricianul îți rezolvă rapid problema.

Modelele de acumulatoare pe care clienții KIA le pot alege

Varianta premium de încărcător propusă de KIA este cea de la Bosch, partenerul oficial al constructorului sud-coreean. Costul lui ajunge la 764 de dolari americani. Alte opțiuni sunt încărcătoarele de la Alexa-enabled (699 dolari) și de la JuiceBox (549 de dolari, variantă wi-fi). Piața încărcătoarelor domestice este încă una mică, cu un potențial de creștere extrem de mare.

amazon incarcatoare ev kia

Gigantul Amazon este unul dintre puțini jucători importanți la nivel mondial care s-a implicat în dinamica încărcătoarelor pentru mașini electrice.  Dacă exemplul dat de Audi și de KIA în ceea ce privește parteneriatul cu Amazon va fi luat și de alți constructori, rămâne să vedem în continuare.

Sursa: cleantechnica.com

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here