Foarte recent, vorbeam de parteneriatul dintre sud-coreenii de la Kia și gigantul din comerțul electronic Amazon, aceștia din urmă urmând să asigure montarea încărcătoarelor la domiciliul posesorului de EV. Tot despre o colaborare este vorba și astăzi, și ne uităm la o alăturare de forțe a două companii rivale. Hyundai și Kia pun la bătaie 300 de milioane de dolari americani pentru a construi mașini electrice pentru piața din India. Beneficiarul investiției este Ola, principalul rival al Uber în această țară din sudul Asiei.

Planurile sud-coreenilor în materie de mașini electrice

Sursa foto: Wikipedia

Parteneriatul a fost anunțat foarte recent, chiar pe 19 martie 2019 de Hyundai Motor Group. Alte obiective ale colaborării vor include dezvoltarea unei flote unice și a unor soluții de mobilitate, cât și crearea unor condiții foarte bune pentru șoferii parteneri ai platformei Ola. Pe lângă proiectul de a construi mașini electrice dedicate pieței indiene, Kia și Hyundai au în vedere și dezvoltarea rețelei de încărcătoare pentru acumulatorii EV-urilor din această țară.

De asemenea, cele două vor conlucra și în procesul de management și de operaționalizare pentru flota de vehicule electrice. Pentru Hyundai Motor Group aceasta va fi o premieră. Proiectul este foarte important și pentru platforma de car-sharing Ola, una dintre cele mai importante astfel de companii din India.

Ne amintim și de faptul că vorbiserăm tot aici, pe EV.ro., de planurile oficialităților din New Delhi de a se lupta cu poluarea din ce în ce mai pronunțată din metropola indiană cu 17 milioane de locuitori. The Electric Vehicle Policy 2018 își propune creșterea numărului de înmatriculări de electrice până în 2023 la un nivel de 25% din total.

Ce spune Hyundai

Constructorul sud-coreean consideră că cel trei entități (Kia, Hyundai și Ola) s-au înțeles și asupra nevoii de coordonare a eforturilor în ceea ce privește dezvoltarea mașinilor și a specificațiilor acestora în vederea reflectării nevoilor pieței din India. Nu sunt uitați nici șoferii și nici clienții serviciilor de tip car-sharing.

india ev ola hyundai kia
Sursa: sites.google.com

Oficialii de la Hyundai au mai precizat și că datele ce se vor strânge în timpul serviciilor de operare ale Ola vor permite celor doi constructori să aducă îmbunătățiri constante mașinilor (atât în materie de specificații, cât și în materie de nevoi locale).

Kia și Hyundai au mai insistat și asupra ideii că cele două companii nu sunt doar producători de mașini, ci ele reprezintă furnizori de soluții pentru mobilitate. Hyundai s-a poziționat astfel mai ales după apariția proiectului Ioniq EV, despre care poate vom mai vorbi în articolele noastre.

Câteva cuvinte și despre Ola

Tot în cursul lunii martie, Ola anunțase că a fost finanțată cu 56 de milioane de dolari pentru derularea unității Ola Electric Mobility. Acest ambițios proiect operează ca un business independent dedicat fenomenului EV, acordând o atenție sporită rețelelor de încărcare și tehnologiei de dezvoltare a acumulatorilor pentru electrice.

Planul celor de la Ola pentru piața din India este acela de a trimite un milion de vehicule electrice pe șoselele acestei țări până în 2022. Parteneriatul cu Kia și Hyundai ar putea contribui la atingerea acestui scop. Înainte de discuțiile cu constructorii din Coreea de Sud, Ola negociase cu producători din India pentru a conlucra la realizarea de EV-uri. Să vedem cum se vor schimba planurile rivalilor lui Uber după acest anunț.

Sursa: Electrek.co

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here