India este de multe ori subiectul articolelor noastre de pe EV.ro. Foarte recent am vorbit despre colaborarea dintre Hyundai și Kia în această țară și nu cu mult timp în urmă abordaserăm și problema poluării din metropola New Delhi și ambițiosul lor plan pentru 2023. Tot despre acest oraș vorbim și în acest articol, pentru că Guvernul indian a aprobat instalarea a mai mult de 100 de stații de încărcare în metropola asiatică.

Un oficial din Executiv a anunțat montarea a 131 de astfel de dispozitive în întreaga capitala New Delhi. Stațiile de încărcare vor fi amplasate în preajma unor stații de metrou, a unor benzinării, dar și în parcările de la aeroport și de la instituțiile de învățământ superior. Localizarea lor va ține cont și de nevoile EV-urilor care vin în New Delhi din orașe precum Noida, Gurgaon și  Ghaziabad, dar și de nevoile rezidenților din Capitală, care dețin mașini electrice. Cele 131 de stații urmează să fie disponibile peste aproximativ trei luni.

Probleme și soluții pentru EV-urile din India

sursa: cleantechnica.com

Condiția primară pentru instalarea încărcătoarelor este aceea ca stațiile respective să devină accesibile publicului larg. Lucrurile nu sunt totuși atât de clare în ceea ce privește mecanismele procesului, mai ales cel petrecut în ultimii ani în India. Până în prezent, EV-urile par o afacere de stat și prin prisma faptului că au fost instalate încărcătoare la companiile guvernamentale din centrul orașului Delhi.

Aceste departamente au achiziționat electrice prin licitații guvernamentale. Site-ul de știri din domeniul tehnologiei curate, cleantechnica.com, anunțase și anterior faptul că  Tata Motors și Mahindra Electric primiseră contracte cu statul pentru a furniza un număr total de 500 de EV-uri, mașini ce sunt acum utilizate de oficiali guvernamentali din India.

Problema poluării

Noul proiect vrea să restaureze un punct de echilibru și să dea șansa și cetățeanului de rând să aibă acces la puncte de încărcare pentru EV-uri. Ne amintim că New Delhi se află constant în fruntea topurilor mondiale cu cele mai poluate orașe din lume, iar vehiculele pe combustibil fosil au ridicat constant capitala Indiei în acest top.  Tranziția spr EV-uri este o necesitate pentru creșterea calității aerului.

Sursa: cleantechnica.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here