Săptămânal îți vom prezenta cinci știri importante pe scurt din minunata lume a mașinilor electrice (internaționale și din România). Azi vorbim de creșterea opțiunilor pentru viitorii posesori de EV-uri în anii ce vor urma, de jocurile disponibile în sistemul TeslAtari, despre nemulțumirea germanilor cu privire la camioanele Tesla, dar și despre un model interesant de e-bike sau despre încălzirea globală accentuată din Canada.

Știrile EV ale săptămânii 01-07 aprilie

#1 – Conform Automarket.ro, în 2022 vom avea de ales între 136 de modele de mașini electrice. În Europa vor exista 58 de modele, față de 31 în prezent, în timp ce în America de Nord vor fi 47, față de 24 care există în prezent. Nici chinezii nu vor sta în expectativă, crescând numărul modelelor EV de la 21 în prezent la 81 la nivelul anului 2022. Volvo, Mercedes, Audi, toate vor fi o parte importantă a acestei hore electrice.

#2 – Conform Teslarati.com, Tesla a adăugat două noi jocuri în portofoliul disponibil în software-ul mașinilor sale. De acum, posesorii de mașini Tesla vor putea să se bucure de aplicațiile 2048 și Super Breakout. Ne amintim că TeslAtari include jocuri precum Missile Command, Asteroids, Lunar Lander, and Centipede. Despre jocul 2048, Wall Street Journal spunea că este Candy Crush Saga pentru match geeks. Este binecunoscută pasiunea lui Elon Musk pentru jocurile video și dorința acestuia de a transforma experiența Tesla în ceva foarte interactiv.

Tesla, o nouă bicicletă electrică și încălzirea globală din Canada

canada incalzire globala

#3 – Tot de la Teslarati.com aflăm și faptul că Germania nu este foate încântată de camioanele propuse de Tesla. Markus Lienkamp de la Universitatea din Munich consideră că Tesla Semi este un produs nu foarte util din punct de vedere economic și ecologic. Acesta s-a referit în special la consumul de energie electrică per kilometru al Tesla Semi. Studiul condus la Universitate a avut în vedere și camioane diesel.

#4 – Electrek face o analiză a bicicletelor electrice, scoțând în față un produs ieftin vândut inclusiv de Amazon. Este vorba de o bicicletă care costă mai puțin de 700 de dolari și care este produsă de Rattan. Numele acestei e-bike este Rattan Challenger 350 W și puteți citi review-ul propus de Electrek în linkul de mai sus.

#5 – Un avertisment important privind încălzirea globală vine din Canada. Această țară a lansat recent un raport important cu privire la acest aspect. De exemplu, nordul acestei țări se confruntă cu o creștere în medie a temperaturii cu 2-3 grade Celsius. Trendul pozitiv se menține alarmant din 1948 și până în prezent.

Ne vedem și săptămâna viitoare la un nou sumar al săptămânii EV!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here