Încet-încet, Tesla cucerește întreaga Europă. După veștile excelente din Norvegia, acum e rândul altui stat să bată recorduri în materie de vânzări de mașini electrice. Elveția a anunțat recent că Modelul 3 de la Tesla a fost cea mai bine vândută mașină în această țară în luna martie a anului 2019.

Nu numai că Modelul 3 a fost cea mai bine vândută electrică, dar este pentru prima dată când un EV domină topurile de vânzări în această țară, surclasând  inclusiv mașinile cu motor de combustie internă. Oare e începutul unui trend care se va instala pentru multă vreme?

Cum arată topul vânzărilor

Tesla a vândut 1.094 de unități în Țara Cantoanelor luna trecută, informația fiind oferită de site-ul de specialitate Auto Schweiz. Vorbim de o țară cu o populație de aproape 9 milioane de locuitpori (cifrele erau valabile în 2017). Pe locul al doilea în top, la o distanță semnificativă, s-a clasat populara Skoda Octavia cu 801 unități vândute în martie 2019 (un avans reelvant de 37% în favoarea Tesla).

1.094 de unități vândute reprezintă un market-share de 4,3% pe piața-auto din Elveția, ceea ce înseamnă în sine un record pentru Tesla. Asta ținând cont și de faptul că livrările pentru Modelul 3 în Europa au început de-abia în februarie a anului acestuia.

martie tesla elvetia

Pe locurile următoare în topul vânzărilor elvețiene din martie s-au situat următoarele modele: Skoda Kodiaq, VW Golf, Skoda Karoq, VW Tiguan, Audi A3, Mercedes Benz A-Klasse, Mercedes Benz GLC-Klasse și Fiat 500.

Rezultatele extraordinare ale Modelului 3 de la Tesla în Elveția sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât această țară nu oferă stimulente guvernamentale sau reduceri pentru cei care decid să-și achiziționeze mașini electrice. În acest caz, performanțele și renumele companiei din Palo Alto, California, SUA au fost singurele care au lucrat în favoarea cifrei impresionante.

Strategia lui Elon Musk

Promovarea internațioanală este de abia la început în ceea ce privește demersurile Tesla, mai ales că Modelul 3 este livrat deocamdată doar în anumite state europene și în China.

Se așteaptă de la compania lui Elon Musk să-și extindă teritoriile în care face livrări undeva anul acesta. Deși există multe voci sceptice în ceea ce privește succesul Modelului 3 în Statele Unite ale Americii și în Canada, pentru cazul Europei este încă prea devreme să ne pronunțăm.

Totuși, inclusiv CEO-ul Tesla admite că vânzările SUV-ului Model Y (ce urmează a fi lansat) ar putea să le depășească pe cele ale Modelului 3. Ne amintim și de faptul că Tesla a oferit recent cifrele pentru primul trimestru din 2019, cifre aflate ușor în scădere față de Q4 din 2018. Strategia companiei se bazează în continuare pe semnalele venite din piața europeană, un loc EVde la care Tesla are mari așteptări.

Sursa: Teslarati.com

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here