Interesul pentru construirea de mașini electrice se extinde tot mai mult în rândul marilor producători. Pe lista aceasta se mai adaugă un nume, și ne referim la gigantul francez Renault, care lovește din nou. Aceștia anunță lansarea a două noi modele de EV,  și anume un concurent pentru Nissan Leaf  și o a doua mașină care va fi un autoturism de oraș.

Renault nu a precizat deocamdată când vor fi disponibile aceste două mașini electrice. Datele vin la mai bine de doi ani după ce francezii veneau cu informația că până în 2022 vor scoate pe piață nu mai puțin de opt modele de EV-uri.

Ce știm până acum

Datele referitoare la cele două mașini aflate în proiect au venit de la Eric Feunteun, directorul responsabil cu gama de EV-uri din cadrul Renault. Constructorul care este prezent și în fabrica de la Mioveni, Argeș va continua creșterea proiectului subcompactei Zoe, însă va investi sume importante și în cele două noi modele electrice: concurența pentru japonezii de la Nissan, dar și modelul de oraș.

Singura problemă cu care s-ar putea confrunta constructorul este instalarea unei baterii generoase, care să rivalizeze în mod real cu japonezii de la Nissan. De asemenea, și costurile de producție ar putea să fie o problemă reală, mai ales că Renault și-a obișnuit clienții cu prețuri competitive.

renault zoe

Ne amintim că nu foarte demult constructorul francez cu sediul în Boulogne-Billancourt a depășit 200.000 de unități de EV-uri vândute în întreaga Europă, crescând vânzările de electrice cu 36% la nivelul anului 2018. Cele mai apreciate modele ale acestora rămân Renault Zoe și Renault Kangoo ZE.

Cifrele Renault

Zoe se poate lăuda cu 40.000 de unități vândute în Europa în anul ce a trecut, ceea ce înseamnă o pondere de 18% din întreaga piață a bătrînului continent, în timp ce Kangoo ZE nu a stat nici el foarte rău, 8.700 de unități vândute fiind reușita cu care se laudă în 2018.

Sursa : Automarket.ro

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here