Veștile bune vin astăzi de peste Ocean, unde al optulea aeroport american va fi dotat cu o flotă de autobuze electrice. Vorbim de această dată de brandul Proterra (modelul Catalyst E2 de 40 de picioare – aproximativ 12 metri).

Aeroportul Internațional din San Francisco (SFO) a plasat o comandă de șase astfel de BEV-uri. Fiecare dintre vehiculele electrice are instalat o baterie ce consumă 440 kWh și, de asemenea, nu mai puțin de trei surse pentru încărcare Proterra (fiecare cu o putere instalată de 60 de KW. Cele șase autobuze electrice noi vor înlocui șase autobuze diesel, ceea ce va duce la eliminarea a mai mult de 10 milioane de kilograme de emisii pentru gazele de eșapament în următorii 12 ani, perioadă ce reprezintă durata de viață pentru autobuzele electrice produse de Proterra. Cum spuneam deja, San Francisco este al optulea aeroport din State care cumpără BEV-uri, celelalte șapte fiind:

  1. Sacramento International Airport (SMF)
  2. Silicon Valley’s Norman Y. Mineta San José International Airport (SJC)
  3. Raleigh-Durham International Airport (RDU)
  4. Honolulu International Airport (HNL)
  5. John F. Kennedy International Airport (JFK)
  6. LaGuardia Airport (LGA)
  7. Newark Liberty International Airport (EWR)

Avantajele pe care le presupune achiziția autobuzelor electrice

Unul dintre cele mai importante argumente împotriva EV-urilor este acela al costului ridicat pentru acumulatorii cu care este echipat respectivul vehicul electric. De data aceasta, Proterra Catalyst E2 va beneficia de baterii construite tot în California, la Burlingame (Silicon Valley).

Practic, distanța dintre fabrică și aeroport este mai mică de 10 kilometri. Cele șase autobuze electrice ce vor intra în flota aeroportului vor fi folosite pentru transportul pasagerilor de la un terminal la altul, dar și pentru alte curse ce vor deservi SFO. Motivul principal din spatele achiziționării acestor autobuze electrice este acela de a atinge obiectivul de eliminare a emisiilor de dioxid carbon până în 2021.

Trecerea spre autovehicule prietene cu mediul

autobuze elecrice pentru aueroportul din san francisco

În plus, se are în vedere și scăderea costurilor de operare pentru autobuze. Acest aspect din urmă este avut în vedere și de oficialitățile din Oslo, Norvegia, care au achiziționat recent 70 de noi autobuze electrice.

Aeroportul Internațional din San Francisco cunoaște una dintre cele mai spectaculoase dezvoltări în comparație cu celelalte aeroporturile americane și de aceea dorește să adopte un plan de politici pentru vehicule curate. Acesta urmează să prevadă adoptarea și implementarea mașinilor cu emisii scăzute atât pentru departamentele din cadrul aeroportului, cât și pentru transportatorii responsabili cu traficul de la sol.

Oficialitățile aeroportului despre autobuzele electrice de la SFO

Un punct de vedere interesant a oferit directorul Aeroportului Internațional din San Francisco, Ivan C. Satero. Acesta vede în Ziua Pământului (22 aprilie, sărbătorită anual, n.n.) o formă de call to action, dar și o modalitate importantă de a reafirma angajamentul comunității față de mediu.

Satero consideră că SFO este un aeroport ce lucrează în sprijinul sustenabilității, iar atingerea obiectivului cu zero emisii de dioxid de carbon, zero consum energetic și zero deșeuri este absolut obligatoriu. Directorul privește achiziționarea celor șase autobuze de la Proterra ca o decizie strategică pentru îndeplinirea obiectivelor menționate anterior.

O poziție oficială a oferit și CEO-ul de la Proterra, Ryan Popple, care salută intrarea Aeroportului Internațional San Francisco în clubul 100% electric. Acesta a mai recunoscut și meritele instituției condusă de Satero în promovarea unei abordări sustenabile față de mediu, dar și importanța colaborării la nivel local și regional.

Aceasta a fost o poveste de succes cu doi actori din California. Să vedem ce putem prelua și noi din abordarea americanilor.

Sursa: insideevs.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here