Tesla se pregătește să atace și piața canadiană, după ce modelele sale nu au fost incluse inițial în programul guvernamental de subvenții pentru mașini electrice. Compania condusă de Elon Musk lansează un Model 3 mai economic, cu o autonomie a bateriei inferioară (doar 150 km), mașină pe care boardul Tesla dorește să o includă în lista programului canadian.

Motivul inițial pentru care Modelul 3 nu a fost acceptat de guvernul vecinilor americanilor a fost acela al prețului ridicat. Cum vă informam dintr-o ediție mai veche a Săptămânii EV pe scurt, plafonul impus de canadieni era de 45.000 de dolari  canadieni (și nu mai mult de 55.000 de dolari canadieni pentru mașinile cu șapte sau mai multe locuri). Prețul Modelului 3 de la Tesla la debutul programului de subvenționare începea de la 47.000 de dolari canadieni.

tesla model 3 si in canada

Prețul propus acum de Tesla pentru piața canadiană va fi de 44.999 de dolari canadieni, autonomia acumulatorului fiind substanțial redusă la numai 93 de mile, adică 150 de kilometri. Modelul 3 Standard Range nu este singura mașină propusă de compania lui Elon Musk pentru programul de subvenții.

Tesla Model 3 satisface acum condițiile vecinilor

Tesla Model 3 Standard Range Plus cu o autonomie de aproximativ 386 de kilometri va avea un preț de pornire de 53.700 de dolari canadieni. Totuși, reprezentanții guvernamentali nu au actualizat încă lista de mașini ce beneficiază de suportul celor 5.000 de CAD, bani ce pot fi folosiți pentru achiziționarea unei mașini electrice.

Informații pe surse din interiorul industriei EV

Conform unor informații primite de la una dintre autoritățile în materie de mașini electrice, Electrek.co, Tesla ar putea avea o strategie asemănătoare și pentru piața germană, unde există subvenții pentru cei care vor să-și cumpere o mașină electrică. De asemenea, tot cei de la Electrek consideră că strategia Tesla pentru Modelul 3 în Canada este aceea de a merge pe varianta de Standard Range Plus, chiar dacă oferă și un automobil cu autonomie mai scăzută.

Conversie valutară: 45.000 CAD = 33430 USD

Sursa: electrek.co

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here