Întotdeauna, o veste despre mașinile Tesla înseamnă inovație, curaj și un pas înainte. Azi aflăm despre o nouă achiziție realizată de Elon Musk & co. Americanii au achiziționat Maxwell Technologies, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de acumulatori.

Tatonările au durat câteva luni, dar preluarea a fost realizată de abia recent, iar mașinile Tesla vor beneficia de tehnologia avansată produsă de Maxwell, companie cu sediul în San Diego, Statele Unite ale Americii.

Suma vehiculată de ceva timp pentru această tranzacție este de 200 de milioane de dolari americani. Discuțiile dintre cele două entități au durat luni bune, decizia lui Elon Musk de a cumpăra Maxwell și implicit tehnologia ultracapacitor venind la finele lui 2018.

Observăm astfel că mașinile Tesla nu înseamnă doar noi recorduri de vânzări, ci și o privire asumată către viitor. Prețul final de preluare a Maxwell a fost negociat un timp foarte lung, însă lucrurile nu păreau să evolueze spre o înțelegere a celor două părți implicate.

Ce înseamnă această tranzacție pentru mașinile Tesla și cum contirbuie Maxwell

mașinile tesla baterii electrod uscat

Tesla confirmă tranzacția pentru suma de 235 de milioane de dolari americani. Obiectivul principal al lui Elon Musk în această ecuație pare a fi obținerea drepturilor de proprietate intelectuală asupra proiectului ultracapacitoarelor, fapt ce probabil i-a atras în primă fază pe cei de la Tesla în dorința de a achiziționa Maxwell Technologies.

E bine de precizat că ultracapacitoarele sunt acele dispozitive de stocare și livrare a energiei electrice folosite pentru a economisi energie și pentru a îmbunătăți eficiența echipamentelor electrice. Ele au prins un mare avânt în China, unde se întâmplă lucrurile care contează în această direcție.

Mai mult, se cunoaște și faptul că Maxwell are în plan o nouă abordare în ceea ce privește acumulatorii, și anume o tehnologie bazată pe un electrod uscat. Conform unor surse din interiorul americanilor din San Diego, noua abordare ar putea crește performanțelor celulelor bateriilor Li-Ion, cele mai populare în acest moment în industria EV. Mașinile Tesla ar fi primele care ar beneficia de avantajele acestui nou proiect.

Ce înseamnă tehnologia electrodului uscat în termeni de performanțe

Maxwell Technologies, susține că noua abordare a dat rezultate foarte bune în teste, ducând densitatea energiei până la 300 Wh/kg, iar trendul ar putea să aducă chiar un surplus. Am putea vorbi chiar de 500 Wh/kg. Specialiștii traduc această informație în faptul că mașinile Tesla ar ajunge să beneficieze de o tehnologie mai eficientă (procentele variază de la 15% la 100%).

De asemenea, tot în cadrul unor teste, specialiștii au demonstrat că păstrarea capacității de retenție se mențină la un nivel foarte bun și după 1.500 de cicluri de încărcare. Procentul este undeva la 90%. Alte surse spun chiar că tehnologia electrodului uscat nici măcar nu este dificil de implementat în materie de costuri și că tranziția s-ar putea realiza aproape imediat.

Poate vom afla mai multe dintr-una dintre prezentările promise de Tesla pentru 2019, prezentare ce ar urma să aibă în centru progresele pe care le face compania în materie de baterii.

Sursa: Electrek

.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here