Cum menționam și în Săptămâna EV pe scurt, weekendul care tocmai s-a încheiat am descălecat la Bucharest Tech Week (24-26 mai), cea mai amplă expoziție de tehnologie din București. Partea din eveniment care ne-a interesat pe noi în mod special s-a desfășurat în Piața Universității, în zona statuilor.

Am putut admira Renault Zoe (pe care l-am și testat), Tesla Modelul 3 (doar pe dinafară, dar din toate unghiurile), Nissan Leaf (o mașină extrem de populară, foarte solicitată la test-drive), Smart fortwo, Audi e-tron (încă în proces de aprobare pentru programele Rabla și Rabla Plus), dar și o serie de modele hibrid.

În acest sens, ne-a atras atenția un model propus de Volvo. Totuși, am acordat atenție în principal EV-urilor la această cea mai amplă expoziție de tehnologie. Ne-au plăcut și scuterele chinezilor de la NIU, dar și stațiile de încărcare de la Engie sau Electromagnetica.

Ce ne-a mai plăcut la cea mai amplă expoziție de tehnologie

Au mai fost câteva aspecte care merită menționate în acest scurt jurnal de bord:

cea mai amplă expoziție de tehnologie bucurești tech week
  • E grozav să încerci prima dată (chiar dacă nu din postura șoferului) experiența unei mașini electrice. Mulțumim, Renault pentru oportunitate! Și promit că dacă-mi voi lua mașină, va fi 100% una electrică!
  • E foarte mișto ideea de valiză inteligentă, cea care se plimbă după tine prin aeroport sau gară și care nu te lasă să o pierzi. Bineînțeles că trolerul respectiv este dotat cu tehnologie GPS!  Am mai aflat că producătorul respectiv pregătește și niște bagaje conforme cu noua politică a companiilor low-cost. Știți voi, dimensiunile alea nesuferite, peste care ești taxat suplimentar!
  • Am văzut la Bucharest Tech Wek, cea mai amplă expoziție de tehnologie, și un robot care face curățenie (fără să comenteze). Din păcate coada era destul de mare și nu am reușit să vorbim cu cineva de la stand.
  • Desigur că am văzut și ghiozdane inteligente, dar și standuri dedicate realității virtuale. Târgul acesta organizat de Universum Events are potențial de a crește în anii următori, o secțiune dedicată exclusiv mașinilor electrice putând dinamiza vânzările din România. Ne vedem și în 2020!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here