Nu doar Norvegia este campioana de vânzări EV de pe Bătrânul Continent. Luna mai a anului curent a însemnat o triplare în ceea ce prvește vânzările de mașini electrice în Olanda, una dintre țările care adoptă cel mai ușor noutățile tehnologice. Primele trei poziții în preferințele batavilor au fost ocupate de Hyundai Kona Electric, Tesla Modelul 3 și Kia Niro EV.

Au fost în total 2688 de înmatriculări de electrice în Olanda în luna mai, ceea ce s-ar traduce într-o cotă de piață de 7.3%. Mai mult, anul 2019 înseamnă deja mai mult de 50.000 de mașini eelctrice vândute în Olanda, ceea ce reprezintă un procent de 8.3% din total pentru vânzările de mașini electrice.

La ce ne așteptăm în materie de vânzări de mașini eelctrice în Olanda

Toată lumea a fost surprinsă să vadă că primul loc nu este ocupat de Tesla Modelul 3, care a reușit să vândă în luna mai nu mai puțin de 419 unități. Primul loc, cum menționam și mai sus, a fost ocupat de modelul Hyundai Kona Electric cu 434 de unități vândute. KIA Nero EV (e-Niro) a reușit să plaseze 369 de mașini electrice în mai, prinzând medalia de bronz în Olanda. Cu toate că Hyundai a bătut Tesla în mai, lucrurile la nivelul anului sunt total în favoarea lui Elon Musk.

Dacă ne uităm peste cifrele din 2019, Tesla conduce detașat în primele cinci luni, vânzările de mașini electrice însemnând 3583 de unități (ceea ce reprezintă 23% din marja de piață a EV-urilor în Olanda). Pe locul al doilea vine Hyundai Kona Electric cu 2040 de unități )13%), iar podiumul este închis cu Kia Niro EV cu 1522 de mașini vândute (10%).

Alte nume sonore din acest top, nume care au început să conteze în Olanda sunt BMW i3, Renault Zoe, Nissa Leaf, Volkswagen e-Golf, Mitsubishi Outlander PHEV, Hyundai Ioniq Electric sau Volvo XC60 PHEV. Indiferent de cota de piață a fiecărui producător, marile nume nu vor mai putea ignora Olanda atunci când își construiesc strategiile pe termen mediu și lung.

Sursa: InsideEVs

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here