Nu vorbim atât de des despre autobuzele electrice, însă impactul lor este mult mai puternic decât al unui automobil electric, mai ales că deservesc o populație mai mare cu un singur vehicul. Astfel, după succesele pe care le așteptăm puse în practică la Barcelona, Oslo și în San Francisco (SUA), un alt oraș american se așază pe harta mondială a autobuzelor electrice. Compania Proterra va pune la dispoziția Aeroportului Internațional Charlotte Douglas din Charlotte, Carolina de Nord cinci autobuze electrice Proterra Catalyst E2.

Aceste cinci vehicule vor fi însoțite și de cinci sisteme de încărcare de 125 kW de la același brand. Încărcătoarele for folosi standardul J1772-CCS Type 1 DC fast charging (încărcare rapidă) pentru a eficientiza activitatea, dar și pentru a uniformiza procesele de încărcare.

Ce spune CEO-ul Proterra despre investiția din Carolina de Nord

Ryan Popple, CEO Proterra, consideră că aeroporturile sunt un caz ideal pentru utilizarea de autobuze electrice, datorită rutelor predictibile pe care le efectuează în fiecare zi. De asemenea, faptul că ele pot împărți infrastructura de încărcare cu alte EV-uri e încă un mare punct câștigat în expansiunea mașinilor electrice în general. De asemenea, Ryan Popple este entuziasmat de trendul pe care îl urmează acum mai multe aeroporturi din America, trend spre asumarea unei flote de autobuze cu zero emisii.  

Cu această achiziție de autobuze electrice, aeroportul din Charlotte devine al nouălea care cumpără autobuze de la Proterra pentru  transportul de suprafață. Această abordare de tip win-win pentru aeroporturi și autobuze electrice ajută la reducerea emisiilor poluante, dar și la economii semnificative de bani și de timp.

Prin trecerea de la Diesel la 100% electric, aeroportul american ca evita eliminarea a mai bine de 100 de kilograme anual  de emisii de dioxid de carbon în atmosferă. Vedem că din ce ce în mai mult asocierea dintre autopbuze electrice și aeroporturi devine un trend asumat.

Ce spun oficialii aeroportului despre autobuzele electrice

Jack Christine, COO al aeroportului din Charlotte, spune că insituția pe care o conduce este dedicată implementării practicilor sustenabile, practici menite să creeze o experiență mai bună pentru angajați și vizitatori. Scopul aeroportului, mai susține Jack Christine, este acela al unei flote e autobuze electrice cu zero emisii poluante, Acest deziderat vine atât din rațiuni de protejare a mediului, dar și din rațiuni economice.Rămâne să vedem beneficiile pe care aceste cinci autobuze electrice le vor aduce comunității din Charlotte, Carolina de Nord.

Sursa: Clean Technica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here