Vara și schimbările climaterice extrem de violente (inclusiv prin București) ne acaparează acest final de săptămână, în care venim din nou cu cele mai importante știri din zona mașinilor electrice. Din cele cinci subiecte, trei sunt despre automobile Tesla. Celelalte două se referă la alți doi actori importanți din zona EV, unul din prezent (Renault) și altul din viitorul apropiat (Bentley). Să pornim deci la drum și să explorăm săptămâna electrică mai în profunzime.

Automobile Tesla – culoarea standard & avantaje suplimentare pentru supercharger

#1 –  Elon Musk a anunțat pe Twitter că va schimba culoarea standard pentru Modelul 3 de la negru (solid black) la alb. După ce se vor fi făcut aceste schimbări, prețul pentru adăugarea vopselei negre la caroseria Tesla va costa 1.000 de dolari, preț similar cu cel plătit pentru argintiul metalic (midnight metallic silver). Un avantaj pe care îl presupune vopseaua albă pentru Modelul 3 ar fi acela că proprietarii se vor confrunta cu mai puține zgârieturi decât în cazul variantei cu negru.

Practic, vorbim de o întreținere mai ușoară și de mai puține bătăi de cap, atât pentru posesorul automobilului Tesla, cât și pentru partea de service pe care o acoperă compania lui Elon Musk. Trecerea la vopseaua albă poate fi o mișcare strategică, cele mai multe automobile Tesla Model 3 de șosele fiind în acest moment vopsite cu negru. Mai puțini clienți nemulțumiți de zgârieturi, avantaje mai multe pentru afacere.

#2 – Din nou despre Tesla, de această dată vorbim despre noua forță a Supercharger-ului. Testele dovedesc că, după ultima actualizare a software-ului, viteza de încărcare a crrescut cu 20%. Știm deja că la începutul anului, Tesla lansase noul Supercharger V3, destinat mai ales Modelului 3. Prin acest produs, compania lui Elon Musk împinge rata de încărcare la 250 kW, ceea ce înseamnă o nouă ștachetă ridicată de automobile Tesla.

În același timp, liderul industriei EV a reușit o altă performanță notabilă în 2019. Ei au mărit puterea instalată pentru stațiile deja existente Supercharger  de la 120 kW la 150 kW. Să vedem totuși cum va impacta această actualizare de software bunul mers al automobilelor Tesla pe șoselele din Statele Unite, dar și din alte locuri de e Glob.

Renault și Bentley

automobile electrice noi

#3 – Francezii de la Renault aduc îmbunătățiri lui Zoe, atât la interior, cât și la exterior, dar și pe plan tehnic. Informația a fost oferită de grup la începutul acestei săptămâni. Caroseria vine în trei noi culori față de cele deja existente la modelele mai vechi ale Zoe. Este vorba de Bleu Celadon, Rouge Flamme si Blanc Quartz.

O veste bună primesc și cei care se bucură de un display generos. La echipara de bază a fost montat un ecran foarte mare de 10 inci. Partea centrală mai cuprinde încă un ecran de 9.3 inci, acest ecran fiind gândit pentru partea de multimedia. Nu sunt uitați nici fanii Androdi, dar nici cei ai Apple. Mașina poate fi echipată și cu Android Auto, dar și cu Apple Car Play.

În plus, noua familie Renault Zoe va veni echipată cu două formule de motorizare. Cea basic va avea un motor de 80 de kW, ceea ce reprezintă echivalentul a 109 cai putere. Varianta regină va avea un motor de 100 de kW. În plus, Renault se laudă și cu o autonomie de până la 390 de kilometri, conform standardului WLTP.

#4 – Credem că a venit timpul ca și producătorii de mașini care au stat pe margine să se implice în proiectarea, asamblarea și vânzarea de mașini electrice. Este de exemplu cazul britanicilor de la Bentley. Aceștia anunță prima mașină electrică cel târziu în 2025, iar toate modelele lor vor avea variante hibrid până în 2023.

SUV-ul Bentayga (cu încărcare la priză) este prima încercare a companiei să atace piața EV. Să vedem unde va duce acest demers. Bentley vede viitorul prin ochii tehnologiei fuel-cell și mai puțin prin ochii actualei tehnologii folosită de majoritatea constructorilor de automobile electrice.

La final, ne bucurăm încă o dată de Tesla

#5 – Cum spunea managerul de la GTG, Gheorghe Mureșan, automobilele Tesla par de pe altă lume, fiind rodul gândirii unor IT-iști. Și în acest context, Tesla bate vânzările a tot ce înseamnă Porsche în Europa Occidentală în primele cinci luni ale anului. Și vorbim de toate mașinile produse de acest brand al Jaguar.

Această victorie vine pe fondul în care Tesla Modelul 3 a ajuns al treilea cel mai vândut automobil în California. Jaguar a vândut aproape 35.000 de unități în primele cinci luni, Tesla puțin peste 31.000, în timp ce Porsche nu a sărit de 27.000 de mașini vândute. E bine să mai ținem cont și de faptul că livrările pentru Modelul 3 din Europa de Vest au demarat de-abia în luna februarie, ianuarie necontând pentru Elon Musk în acest top.

Vă așteptăm și săptămâna viitoare la cele mai importante știri Ev ale momentului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here