Deși de cele mai multe ori ne-am referit în articolele noastre la mașini electrice (și ceva mai rar la autobuze electrice), e bine să nu uităm nici de unul dintre pilonii acestei industrii, și anume acumulatorii de mașini electrice. Recent am aflat că și Tesla cochetează și cu bateriile pentru electrice. Știrea de azi vizează însă extinderea unui jucător important din Germania pe piața nord-americană.

Akasol, producător de baterii Litiu-Ion pentru o gamă foarte variată de vehicule electrice, a anunțat că are în plan deschiderea unei linii de producție în zona metropolitană Detroit, Michigan, din Statele Unite ale Americii. Nemții vor deschide această nouă unitate ca o replică la cererea tot mai ridicată la nivel internațional de baterii de mare putere. De asemenea, Akasol are planuri mărețe de creștere în regiune. Producția de la fabrica din Detroit ar urma să demareze încă din 2020.

Cum arată datele din teren pentru acumulatorii de mașini electrice Akasol

Agenția public-privată The Michigan Economic Development Corporation (MEDC) a anunțat că Fondul Strategic din Michigan a aprobat un grant de aproape 2.25 milioane de dolari prin programul Michigan Business Development. Acesta va susține proiectul Akasol și urmează să ofere 224 de joburi pentru comunitatea locală.

Zona metropolitană Detroit a fost aleasă în detrimentul statului Georgia pentru a construi acumulatorii de mașini electrice. Fabrica va fi amplasată pe terenul unui fost hipodrom (Hazel Park Raceway din Hazel Park, Michigan). Bateriile realizate pe Akasol pe pământ nord-american vor fi folosite atât de vehiculele on-road, cât și cele off-road. Printre clienții germanilor se numără Daimler, Alstom, Bombardier și chiar Rolls-Royce Power Systems.

Capacitatea actuală a Akasol este să producă anual acumulatori pentru 1.500 de autobuze electrice și pentru 3.000 de vehicule comerciale de dimensiune medie. Totuși, cifrele vor varia în funcție de dimensiunile bateriei. Intenția companiei germane cu o nouă linie de producție este aceea de a duplica ce fac în Germania și peste Ocean.

Oficialii companiei au precizat că fabrica din Michigan va deservi în proporție de 67% clienți noi, în timp ce restul de 33% va fi alocat clienților deja existenți. Akasol garantează pentru calitatea produselor pe care le vor realiza la Detroit, acumulatorii de mașini electrice vor fi dezvoltați, testați și produși de ingineri cu înaltă calificare.

Opinia celor de la Electrek

Deși nu este o poziție oficială, sunt puține cazurile în care publicația Electrek (un nume important pe zona de EV) s-a înșelat. Aceștia consideră că alegerea orașului Detroit nu e întâmplătoare. Există zvonuri potrivit cărora Akasol va produce acumulatorii de mașini eelctrice pentru cei trei mari jucători din industria automotive care se află în această arie geografică a SUA: GM, Ford și Fiat Chrysler. Toți acești trei giganți doresc să diversifice oferta de EV-uri din catalogul propriu în anii ce vor urma.

Sursa: Electrek

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here