O veste foarte bună vine din Marea Britanie, asta dincolo de problemele cu Brexitul cu care țara se confruntă de ceva timp. Guvernul de la Londra va dubla fondurile pentru dotarea cu încărcătoare stradale pentru mașinile electrice. Oficialii guvernamentali estimează că banii vor ajunge pentru 1000 de încărcătoare de mașini electrice. Este vorba de un buget de 2.5 milioane de lire pentru acest proiect cu încărcătoare în Marea Britanie.

Acest proiect vine în continuarea celui început de Departamentul pentru Transporturi în 2017, dar și ca o consecință indirectă a recentului studiu realizat de prestigioasa publicație Auto Trader. Ne reamintim că studiul respectiv releva faptul că britanicii se decid greu să cumpere un EV. Uneori decizia durează până la nouă ani.

Încărcătoare de mașini electrice în UK – ce își propune proiectul

Una dintre provocările acestui program este și aceea de a încuraja șoferii să folosească mașini electrice în acele zone în care există puține locuri de parcare pe străzile lăturalnice. O informație interesantă ne vine de la SMMT (The Society of Motor Manufacturers and Traders). În primele șapte luni ale anului 2019, vânzările de mașini electrice au crescut cu 70% față de perioada similară a anului 2018.

Totuși, ne aflăm încă destul de departe de momentul în care EV-urile vor reprezenta un concurent serios pentru mașinile cu combustie internă. Mașinile electrice din Marea Britanie reprezintă aproximativ 1% din totalul noilor înmatriculări.

Cum va influența programul cu încărcătoare de mașini electrice dinamica vânzărilor, asta rămâne e văzut. 16 orașe au intrat deja în acest program de instalare a încărcătoarelor de mașini electrice pe șoselele din Marea Britanie. Momentan vorbim de 1.200 de noi încărcătoare în Marea Britanie.

Planurile oficialilor din UK sunt ca din 2040 să nu mai vândă deloc mașini pe combustibili convenționali (benzină și motorină). Însă dezideratul cel mai ambițios a fost proiectat pentru 2050, când Regatul Unit țintește să ajungă la momentul zero emisii nete. Îmbunătățirea calității aerului este un alt obiectiv îndrăzneț al englezilor.

Road to Zero – strategie cu EV-uri și încărcătoare în Marea Britanie

Instalarea încărcătoarelor face parte din strategia denumită sugestiv Road to Zero, proiect estimat la 1,5 miliarde de lire. O altă latură pe care insistă britanicii se referă și la dezvoltarea unor tehnologii de încărcare mai potrivite mediului urban. Acest proiect este estimat la 37 de miliarde de lire. Printre ideile vehiculate se numără încărcătoarele subpământene, cele wireless, dar și cele solare. Se speră că cele 1000 de încărcătoare de mașini electrice vor reprezenta doar începutul acestui îndrăzneț demers.

Sursa: https://insideevs.com/news/364902/funding-uk-street-charging-ev/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here