Pentru că încă este vară, nu putem să nu ne uităm la niște statistici simpatice pe care Tesla le-a pus la dispoziție zilele trecute. Subiectul știrii de azi este Tesla supercharger, care a generat prin rețeaua sa numai în iulie anul acesta 72 GWh energie electrică. Poate că în curând la această uriașă valoare (aflată în continuă creștere) vor contribui și încărcătoarele Tesla ce vor veni în România.

Revenind la recordurile pe care Tesla supercharger le bate constant, în 2018, până la momentul iulie, producătorul generase în rețea 405 GWh, însemnând 1,4 miliarde de mile. Aceste borne sunt atinse la finalul a șase ani de Superchargere, timp în care produsul Tesla a devenit unanim recunoscut ca fiind cea mai bună rețea rapidă de încărcare pentru mașinile electrice. Practic, acesta reprezintă un avantaj competitiv pentru compania din California.

Tesla supercharger – ce înseamnă 72 GWh

Acestă valoare a fost comparată de echipa lui Elon Musk cu necesarul de energie pentru:

  • Hawaii timp de trei zile;
  • Irlanda pentru o zi;
  • A asculta piesa lui James Blunt – You’re Beautiful pe repeat de pe toate gadget-urile din casă, atunci când iubita te-a părăsit pentru altul.

În acest moment, rețeaua Tesla supercharger este formată din 1617 puncte de operare și din 14.087  stații efective în întreaga lume. Deși procesul de extindere a încetinit în ultima vreme, încărcătoarele Tesla vor prinde din nou avânt o dată cu lansarea Supercharger V3. Puterea lui este încă și mai mare decât a predecesoarelor sale.

Povestea Tesla Supercharger nu poate continua decât în ritm ascendent, cel puțin așa cred cei de la Electrek. Experții văd în Supercharger 3 cheia creșterii recordului, dincolo de valoarea de 72 de GWh dintr-o lună. Tot Electrek vede o pâine foarte bună de mâncat în dezvoltarea rețelelor de încărcătoare, domeniu în care Tesla deja excelează. Asta dacă ne referim doar la sectorul de superchargere, care este doar o mică felie din totalul infrastructurii de încărcătoare pentru EV-uri.

Sursa: Electrek

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here