Vara s-a terminat, dar știrile despre mașini electrice continuă. Săptămâna EV pe scurt înseamnă azi un material despre preț mașini electrice (aflat în scădere în Europa), înseamnă furnizori baterii electrice pentru Audi, înseamnă o Tesla din ce în ce mai eco și chiar vegană.

De asemenea, vorbim și de sprijinul acordat de Tesla pentru a diminua consecințele uraganului Dorian. La final, vorbim de țelurile Californiei referitoare la  obiectivul de a elimina acele emisii poluante care sunt subiectul unor discuții interminabile. E cazul să purcedem cu o nouă săptămână EV pe scurt.

Audi & baterii mașini electrice. Tesla, un brand din ce în ce mai eco

#1 – Constructorul german cu sediul în Ingolstadt, Bavaria caută în aeastă perioadă furnizori de baterii electrice pentru mașinile lor electrice. Conform unor surse apropiate Audi, aceștia sunt foarte aproape de a bate palma cu o companie din China. Este vorba de BYD, un jucător important pe piața de baterii mașini electrice.

Colaboarea dintre Audi și BYD ar putea începe să dea roade încă din 2021, când ar urma să iasă pe piață primele produse realizate de cele două companii. Posibila formă de colaborare încă nu a fost stabilită, vehiculându-se două variante. Prima ar fi aceea ca Audi să cumpere acțiune la BYD. A doua, înființarea unui joint-venture dedicat pieței din China. Cu toate aceste informații existente, nu se cunoaște încă ce decizie va luat Audi în legătură cu bateriile pentru mașini electrice, lunile viitoare fiind decisive în acest sens.

#2 – Trecem la una dintre secțiunile dedicate Tesla și vorbim despre faptul că interiorul Modelului 3 este de acum 100% prietenos cu animalele. Asta pentru că Modelul 3 devine 100 % leather free/fără piele. Cu ceva timp în urmă, compania din California trecuse deja la un nivel superior, scaunele fiind toate construite din material sintetic.

Practic, această componentă face din Tesla o mașină semi-vegană. Totuși, până în przent, a existat și o componentă d epiele pentru Tesla Model 3. Vorbim de volan. Pentru Modelele X și S existau variantele cu volan din material sintetic, însă până acum Tesla 3 nu oferea această opțiune. Cum a ajuns informația publică?

Un reprezentant al PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) a întrebat la întâlnirea acționarilor Tesla  dacă această companie se va ține de cuvânt cu privire la lansarea Modelului Y ca mașină vegană. Elon Musk a confirmat și a mai susținut și faptul că Modelul 3 va deveni și el vegan, în timp ce Modelele S și X vor putea fi comandate special pentru a fi vegane. Declarația se referă pentru ce va fi în anii următori.

Preț mașini electrice – e-Golf, mai ieftin în Germania. Uraganul Dorian & Tesla

#3 – Nu de puține ori, unul din motivele pentru care șoferii ezită să treacă pe electrice se referă la prețul ridicat. Avem o veste bună pentru șoferii germani, care se vor putea bucura de acum înainte de Volkswagen e-Golf la un cost mai redus cu 4.000 de euro. Dacă până acum, un german plătea 35.900 euro pentru acest model (inclusiv taxe), în momentul mașina costă 31.900 euro.

Un preț mașini electrice extrem de competitiv. Șansele ca acest preț să ajungă și pe alte piețe europene sunt destul de mari, existând ceva șanse să ne bucurăm de această sumă și în America de Nord. Schimbarea prețului în sensul descreșterii poate fi un semn și pentru faptul că Volkswagen pregătește terenul pentru lansarea noului model, Volkswagen ID.3

#4 – Știrile ultimelor zile vorbesc destul de mult despre Uraganul Dorian, fenomen care amenință zilele acestea regiuni din Statele Unite, precum Georgia, Carolina de Nord și de Sud sau Florida. O altă zonă expusă este și Bahamas. Vântul ar putea ajunge și la viteze de 240 km/h. Ținând seama de contextual din Florida, Tesla dorește să vină în sprijinul șoferilor săi, oferindu-le încărcare gratuită în drumul lor de a scăpa de Uraganul Dorian.

Practic, șoferii de Tesla care vor fi nevoiți să fugă din calea Uraganului Dorian, vor beneficia servicii de Supercharger gratuite, deci de mai multă autonomie pentru baterii mașini electrice. Nu este prima data când Tesla vine în sprijinul clienților săi afectați de calamități. Tesla a oferit suport și în 2017, în timpul Uraganului Irma din 2017, dar și în timpul Uraganului Michael de pe Coasta de Est, în 2018.

Emisii poluante în California

#5 – Deși văzut la un moment dat ca un trendsetter în materie de vânzărim, statul american California începe să piardă teren în fața unor țări precum Norvegia (lifer detașat), Islanda sau Suedia. California este foarte departe de țelul de a trimite pe șoselele sale cinci milioane de vehicule fără emisii poluante până la finalul decadei următoare. Mai mult, Statele Unite ocupă doar un modest loc 15 în clasamentul înmatriculărilor de EV la nivel Mondial.

Vorbim de procente de mașini electrice vândute din totalul vânzărilor în țările respective. Norvegia domină acest clasamentul (pentru norvegieni prețul mașinilor electrice nu pare a fi o așa mare problemă) cxu 49%, urmată la mare distanță de Islanda (19.1%) și Suedia (8%). Olanda (6.7%), Finlanda (4.7%), China (4.4%), Portugalia (3.4%), Elveția (3.2%); Austria (2.5%) și Marea Britanie (2.5%) completează acest top 10 inedit.

Revenind la SUA, locul 15 în acest se datorează Californiei, care are acest deizderat de a atinge cinci milioane de mașini fără emisii poluante până în 2030. Totuți, la momentul 2019, procentul de reușită se situează doar undeva la 11%, speranțele de aatinge borna respective fiind destul de mici. Cel puțin la ritmul actual de creștere a interesului pentru EV. UN argument împotriva succesului ar fi desigur preț mașini electrice, încă destul de piperat chiar și în America.

Ne vedem data viitoare cu alte știri din zona EV!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here