Toată lumea apreciază Tesla și mașinile pe care această companie le produce. De asemenea, așteptăm cu toții momentul în care vor apărea și în România primele stații de încărcare de tip Supercharger. Deși se anunțaseră pentru anul 2019, acestea întârzie încă să apară. Să vedem ce va fi în 2020.

Și pentru că extinderea rețelei de Superchargere este subiectul de azi, ținem să vă spunem că aceasta a atins impresionanta sumă de 15.000 de stații de încărcare la nivel global. Recordul a fost stabilit la începutul lunii decembrie. Informația a fost confirmată de site-ul Supercharger. O actualizare din 18 decembrie ne spune a aceluiași portal ne spune că la nivel mondial există 1.713 Superchargere, însumând 15.071 de stații efective de încărcare.

Evoluția Tesla Supercharger din ultimele luni

Dacă luăm ca reper doar ultimii doi ani, creșterea numărului stațiilor de încărcare foarte rapide este absolut remarcabilă. De la 5.117 în ianuarie 2017, s-a ajuns la jumătatea lui decembrie 2019 la cifra de 15.071. Dinamica este pozitivă, numai în prima jumătate a lunii decembrie a anului curent fiind inaugurate zece rețele Supercharger în Statele Unite. De asemenea, există o listă cu stații de încărcare aflate în construcție sau în proces de aprobare.

Creșterea numărului de Superchargere este o consecință firească a vînzărilor tot mai însemnate de automobile Tesla. (Standard Range și Standard Range + Model 3). De asemenea, această rețea va trebui să suporte nivelul de producție ridicat pentru două vehicule ale companiei lui Elon Musk. Vorbim desigur despre Modelul 3 și despre mult așteptatul Model Y. Despre acesta din urmă se spune (voci avizate din industrie afirmă) că va depăși ca volum de vânzări cotele însumate ale Modelelor S, 3 și X.


Ce avantaje mai au clienții Tesla

Pe lângă rețeaua de 15.000 de Superchargere, șoferii Tesla se mai pot bucura în Statele Unite și de alte 3.800 de Destination Chargers. Aceste încărcătoare de nivelul al doilea nu sunt la fel de rapide precum Superchargerele, dar pot fi extrem de utile pentru cei care doresc să-și încarce în călătoria respectivă modelul de Tesla pe care îl dețin.

Pe lângă munca depusă pentru extinderea rețelei de super-încărcătoare, Tesla a lucrat intens și la dezvoltarea tehnologiei pentru bateriile folosite. Ultimele eforturi depuse de echipa lui Elon Musk se pot traduce în câteva rezultate remarcabile. De exemplu, Modelul S este capabil acum să parcurgă până la 373 de mile (aproximativ 600 de kilometri) per încărcare cu o baterie de 100 kWh.

Dacă comparăm cu modelul electric al celor de la Porsche, Taycan, acesta va reuși să parcurgă doar 201 mile (aproximativ 323 de kilometri) cu o baterie cu o capacitate asemănătoare.

Concluzii la final de 2019

Dacă ești occidental (poate chiar american) și vrei să petreci mai mult timp pe drum cu mașina ta electrică decât la stațiile de încărcare, atunci probabil că Tesla este cea mai bună opțiune pe care o poți accesa. Niciunul dintre competitorii săi nu se apropie de rezultatele Tesla. Dacă ești din România, axioma aceasta se va aplica probabil peste vreo 10-20 de ani.

Revenind la Tesla, aceasta prezintă anumite facilități extraordinare chiar și în momentul în care se face alimentarea la Supercharger sau la o altă stație de încărcare. Vorbim despre aplicațiile Tesla Theater și Tesla Arcade, disponibile în momentul în care modelul tău de Tesla se află în parcare, așteptând ca bateria să ajungă la 100%.

Sursa: Teslarati.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here