Constructorul german a mai fost în centrul atenției când vine vorba de investiții în mașinile electrice. Ne amintim desigur de modelul pe care Volkswagen îl dezvoltă deja în Chattanooga, Tennessee. Acum, nemții oferă publicului un robot mobil ce funcționează cu baterii, robot ce va încărca mașinile electrice. Avem de a face cu o situație de tip win-win pentru acele regiuni în care nu există stații de încărcare.

Produsul ar putea fi ideal pentru șoferii de EV-uri din România, unde rețeaua de încărcătoare nu este încă suficient dezvoltată. Robotul Volkswagen este echipat cu o baterie de 25 kWh, fiind excelent pentru șoferii care călătoresc cu EV-urile lor prin zone unde infrastructura de încărcare este precară sau insuficient dezvoltată. Proiectul este dezvoltat de divizia de componente parte a Grupului Volkswagen. Robotul mobil este capabil să se depalseze singur la mașina electrică ce urmează a fi încărcată. El funcționează pe baza unor senzori ultrasonici și a unor camere video.

Ce minuni a mai făcut Volkswagen

Robotul transportă și un trailer cu o baterie de 25 kWh, iar inițierea procesului de încărcare se face automat. Autovehiculul va fi încărcat cu energie electrică stocată în bateria mobilă aflată în trailer. Noua tehnologie a nemților de la Volkswagen oferă inclusiv încărcarea rapidă a bateriilor de până la 50 de kW. Robotul va funcționa pe baza unei aplicații mobile, șoferul urmând să cheme robotul la mașină prin intermediul aplicației. Va fi o coamndă vocală sau se va apăsa o tastă? Rămâne de văzut.

Deși se află la momentul actual doar în fază de concept, nemții de la Volkswagen afirmă că acesta poate fi dezvoltat și în producția de serie. Nu există deocamdată un plan concret în acest sens. Mark Moller, șeful departamentului de dezvoltare din cadrul Volkswagen Group Components, consideră că avem de a face cu un prototip vizionar, care ar putea fi adus în viața reală cât mai rapid, asta doar dacă condițiile generale vor fi corecte. Tot Moller vede roboții ca o alternativă foarte bună la stațiile de încărcare, mai ales în zonele în care prețul de amplasare a acestora devine inaccesibil.

Sursa: Automarket.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here