Tesla tocmai a primit o mică armată de roboți Kuka la Gigafactory Austin. Alături de Fanuc, Kuka este unul din brandurile de roboți preferate de Tesla pentru liniile sale de producție. Anul trecut, producătorul american de vehicule electrice a adus un transport imens de roboți Kuka la Gigafabrica sa din Austin pentru a construi linia de producție a modelului Y. Acum, potrivit unei note de recepție obținute de utilizatorul Twitter @gregtruck, Tesla este pe cale să facă recepția unei alte comenzi impresionante de roboți:

Deși 66 de roboți este un număr substanțial, acesta nu este suficient pentru o linie de producție clasică. Desigur, această livrare ar putea fi doar una dintr-un șir mai mare de livrări, totuși în ultimii ani Tesla a încercat să-și raționalizeze liniile de producție reușind să reducă considerabil numărul de zone și roboți necesari fabricării unei mașini. Astfel că această aprovizionare ar putea marca începutul instalării liniei de producție Cybertruck, anticipată la scară largă, în 2023. Tesla a declarat că producția va începe la jumătatea anului viitor, după ce producția Model Y va ajunge la un nivel susținut. Dar producătorul a declarat recent că Gigafactory Texas a ajuns deja la o rată de 3.000 de automobile pe săptămână. Iar potrivit Electrek, se pare că Tesla este deja pe cale să își atingă obiectivul inițial de 5.000 de vehicule pe săptămână, cifră la care Tesla face referire atunci când vorbește despre atingerea “producției de volum”. Această reușită ar explica schimbarea focusului către instalarea liniei de producției a lui Cybertruck în primele luni ale anului 2023.

Ținând cont de declinul accelerat al acțiunilor Tesla, această noutate nu ar putea să vină într-un moment mai bun. În timp ce numeroși alți producători au devansat Tesla pe piață cu camionete electrice, cred că Tesla are un potențial real de a-i depăși în ceea ce privește volumul în următoarele 12-18 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here